Deze informatie is bijgewerkt op: 7-2-2023

Hoe werkt het?

Omdat ik werk als freelance fysiotherapeut, kunt u mij eenvoudig voor een bepaalde tijd inhuren.

U wilt natuurlijk graag weten wie u in de praktijk haalt. Na een eerste telefoongesprek waarin we bespreken of gevraagde werkzaamheden aansluiten bij mijn interesses en vermogens, kom ik me graag eens vrijblijvend voorstellen. Uw werkwijze en de gebruikte computersystemen kunnen besproken worden, evenals de hoogte van de vergoeding en de voorwaarden; welke overeengekomen worden in een overeenkomst.

Modelovereenkomst KNGF

Om te voorkomen dat er sprake is van een verkapt dienstverband leggen opdrachtgevers en ZZP’ers contractueel vast dat hiervan geen sprake is. De KNGF heeft samen met enkele aanverwante brancheorganisaties zo’n modelovereenkomst opgesteld, deze is beoordeeld en goedgekeurd door de belastingdienst. Meer informatie kunt u ook vinden op de website van de belastingdienst.

Citaat belastingdienst:
“Als u volgens zo’n modelovereenkomst werkt, weet u zeker dat er geen sprake is van loondienst en dat de opdrachtgever geen loonheffingen hoeft in te houden en te betalen.” U hoeft dus niet bang te zijn voor boetes o.i.d.

De zelfstandigheid van de ZZP’er wordt vooral bepaald door factoren als: minstens drie verschillende opdrachtgevers, geen langdurige contracten bij 1 opdrachtgever, schappelijke ZZP verdiensten, actieve marketing. Tevens zult u in de overeenkomst nog een aantal eisen vinden waaraan de samenwerking dient te voldoen. Deze overeenkomst specifiek voor de fysiotherapie kunt u vinden op de website van de belastingdienst.

Vergoeding

In de overeenkomst wordt een waarneembeloning opgenomen, welke een vast tarief per uur dan wel een percentage van de door mij gegenereerde omzet behelst. De hoogte hiervan is afhankelijk van enkele factoren zoals het aantal geboden uren/dagen, complexiteit van de behandelingen en gewenste dossiervoering. Daarnaast geldt er een km-vergoeding van € 0,21 per kilometer.

U krijgt maandelijkse een factuur, bij kortere dienstbetrekking uiteraard eerder.

Scroll naar boven